Inmatricularea unui autoturism fara plata taxei auto

Exista posibilitatea de a evita plata taxei auto, ceruta in mod obligatoriu la inmatricularea unei masini achizitionata dintr-un stat membru UE, printr-o hotarire judecatoreasca care sa oblige Serviciul de Inmatriculari la inmatricularea masinii fara plata taxei auto.


Acest lucru presupune introducerea unui proces in instanta, in baza Legii conteciosului administrativ 554/2004, in contradictoriu cu Serviciul de Inmatriculari.Procedura este urmatoarea:  • In cazul in care ati cumparat un autoturism din UE in perioada 01.01.2007 - prezent, se solicita de catre proprietarul/cumparatorul autoturismului, printr-o adresa scrisa, depusa la serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare al vehiculelor, inmatricularea autoturismului fara plata taxei auto/poluare/prima inmatriculare.

  • Cererea va fi solutionata in maximum 30 de zile, emitandu-se in acest sens o decizie prin care vi se comunica obligativitatea achitarii unei taxe in baza prevederilor art. 4 din Legea 9/2012

  • Dupa primirea raspunsului din partea Serviciului de Inmatriculari, procesul poate fi intentat impotriva Serviciul de Inmatriculari.


Important:

Din pacate, de la momentul expirarii numerelor provizorii si pana la momentul obtinerii unei sentintei definitive si irevocabile in vederea inmatricularii fara plata taxei, autoturismul nu poate circula pe drumurile publice.