Numere inmatriculare provizorii

Inmatricularea unui autoturism fara plata taxei auto
Iata care sunt pasii daca vrei sa obtii numere provizorii pentru masina ta:

Aveti nevoie de actul de proprietate asupra masinii (iar daca masina e cumparata din strainatate, iar dvs nu sunteti primul cumparator, aveti nevoie si de actele de proprietate ale intermediarilor).
1. Cumpararea unei asigurari pentru numere rosii valabila 30 de zile.
2. Completati o cerere pentru numere proviorii. Aceasta cere de gasete la toate birourile de inmatriculari auto.
3. Faceti copie xerox la toate actele pe care le aveti inlusiv buletin si asigurare.
4. La CEC achiati 2 taxe - taxa de autorizare provizorie si contravaloarea autorizatie.
5. Cu toate actele de mai sus mergeti la Biroul Inmatriculari Auto.


Atentie: Numerele rosii se dau de maxim trei ori , adica maximum 3 luni, caz in care pentru a doua luna in care veti dori sa le obtineti trebuie sa mai aduceti in plus copia "declaratiei vamale pentru vehiculele de provenienta straina pentru care se solicita inmatricularea in Romania".

Cu numerele provizorii nu poti parasi teritoriul Romaniei.

MIHOCIU DANIEL - 20 Aug, 2008

DACA LA MASINA PENTRU CARE VREAU SA OBTIN NUMERE PROVIZORII (ROSII) A EXPIRAT VERIFICAREA TEHNICA (ITP) MAI POT OBTINE NUMERELE ROSII SAU NU? MULTUMESCV ANTICIPAT

Echipa autoCentral - 21 Aug, 2008

Da, veti putea obtine numerele provizorii. In mod normal cind depuneti actele pentru obtinerea de numere rosii nu vi se cere si ITP-ul

- 03 Dec, 2008

nu inteleg daca tot nu se scot taxele auto de prima inmatriculare sau nu se mai micsoreaza, pt ca asta vrea actuala guvernare a Romaniei (CALIN POPESCU TARICEANU), DE CE NU DAU NR PROVIZORII SAU SA SCOATA NR PROVIZORII CA IN GERMANIA, SA POATA CIRCULA OMUL CAT VREA CU NR PROVIZORII, CA DOAR STATUL ARE DE CASTIGAT DIN TOATE TAXELE CARE SE PLATESC.

Sergiu - 03 Dec, 2008

o porkrie...cu parasitul tarii, si alta porkrie k trebuie sa le iei din luna in luna...ce nu le da pe 3 luni de'odata pt.cei ce doresc si ink ceva...(k exemplu)cum dk mie azi imi expira nr si e vineri iar la politie se lucreaza de marti eu legal,cik, ar trebui sa stau pana marti cu masina in parkre si apoi sa o iau pe jos pana la politie unde e alta coada imensa k sa'mi iau nr.astea...k cik nu se poate da nr.peste nr...sau ceva de genu asta...nu stiu exact...dar e o prostie...atata timp kt peste nr de germania mi s'a putut da nr de romania cu 10 zile sa'mi expire alea,dar romania peste romania,NU nici makr pt.o zi-2...revedeti legile si creati un sistem mai simplu si totul o sa revina peste tot la normal...MS!

orsi - 10 Dec, 2008

numerele provizorii mi se expira in 01.01.2009...pot sa platesc taxa de prima inmatriculare la finante inainte de expirarea acestora?

adelina - 13 Dec, 2008

ma poate lamuri cineva si pe mine: pot circula in Romania cu o masina inmatriculata pe altcineva in Germania ?

alex - 15 Dec, 2008

am luat o masina care a avut acum un an o singura luna nr rosii eu acum am cumparato si vreau sa stiu daca pot sai mai scot nr rosi pe inca doua luni?

Adi - 25 Jan, 2009

Am obtinut nr. provizorii de 2 ori (2 luni) si intre timp am facut si RAR-ul. Momentan sunt in asteptare in eventualitatea ca se schimba ceva cu taxa auto. Intrebarea este daca mai pot obtine nr. provizori a 3-a oara avand in vedere ca am efectuat RAR-ul. Multumesc

Moloca Nicolae - 26 Jan, 2009

Daca stiu numarul de inmatriculare provizoriu, pot afla cine este persoana respectiva?